Nieuws

Komende zaterdag speelt de nieuwe damesploeg van KWK Waterpolo Spurs haar eerste thuismatch in het zwembad LAGO Kortrijk Weide. En dat is bijzonder.

Ben je bezeten van waterpolo? Ben je bereid tot het uiterste te gaan voor je sport?

Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

STRUCTUUR / BESTUUR

KWK heeft twee sportieve pijlers, met name ‘waterpolo’ en ‘academy’ die bijgestaan worden door ondersteunende teams ‘trainers’, ‘hospitality’, ‘feestcomité’ en ‘communicatie’.

De coördinatie en eindverantwoordelijkheid ligt bij de Raad van Bestuur.

 

SPORTIEVE WERKING 2023-2024

CATEGORIE

TRAINER

1e ploeg – SLH

Thomas Delorge

2e ploeg – SH3

Elias Defoort + Bram Verhaeghe + Ruben Cordonni

Dames

Sarah Nel + Axelle Carlu

U17

Jan Nel + Andrei Geanta

U15

Gabi Geanta + Liederik Cordonni

U13

Gabi Geanta + Sarah Nel

U11

Axelle Carlu + Otto-Jan Desmet

ACADEMY

Marie Mertens + Tom Rogie + Anna + Jirken + Joke

 

Ook dit jaar bereiden we lichaam en geest voor op nieuwe topprestaties tijdens onze jaarlijkse stage aan de West-Vlaamse Kust.

Category

MAANDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

Academy

   

18u00-19u30

 

18u00-19u00

 

U11

 

19u00-20u30

 

18u30-22u

 

11u45-13u45

U13

 

19u00-20u30

   

19u00-20u30

11u45-13u45

U15

 

20u30-22u00

 

19u00-20u30

19u00-20u30

 

U17

 

20u30-22u00

 

19u00-20u30

20u30-22u00

 

Dames

   

19u00-20u15

     

2e ploeg – SH3

20u00-22u00

     

20u30-22u00

 

1e ploeg – SLH

20u15-22u15

 

20u15-22u15

20u30-22u30

   

Kracht, explosiviteit, uithouding, techniek, motoriek en tactiek zijn skills en vaardigheden die waterpolo typeren. Waterpolo is zonder discussie de meest complete van alle Olympische sporten. KWK wil al deze specifieke skills en vaardigheden, maar ook alle hiermee verbonden kernwaarden, doorgeven aan zijn leden, hun ouders, familie, vrienden en supporters.

De kernwaarden van KWK zijn de volgende :

•             Teamspirit : het individu ontwikkelt zich maximaal en veelzijdig maar het team, de teammaten en de teamsfeer hebben altijd voorrang op het individu.

•             Ambitie : luisteren, leren, trainen, werken, spelen en plezier maken hebben één doel : top speler worden in onze sport

•             Discipline: waterpolo is een ultra-complete sport die een bijzondere discipline vereist, dit begint met veel goesting en passie, en resulteert in 101% engagement op training en nauwgezet de richtlijnen van de trainer opvolgen.

•             Respect: als speler, trainer, clublid en supporter hebben we respect voor de tegenstander en de scheidsrechter. Doorheen de KWK-clubgeschiedenis heeft de club dankzij de exemplarische houding van zijn vele topspelers enorm veel respect afgedwongen bij vriend en vijand door zijn hun knalprestaties en door zijn hun uitstraling van sportiviteit.  De club wil dit ook samen met de jonge generaties in stand houden. Only if we give respect, we deserve respect.

Doel : door te excelleren in het uitdragen van de bovenstaande waarden en door ons harder dan alle andere te bekwamen in de skills en vaardigheden van het waterpolo, ambiëren we permanent mee te draaien aan de top van het Belgisch Waterpolo en dit in elke categorie. Tenslotte wenst KWK dat alle spelers deze waarden niet enkel gebruiken om te presteren in hun sport maar ze tevens inzetten om uit te blinken in alle andere facetten van hun maatschappelijke en professionele ontwikkeling. 

Kwk stelt zijn sportief beleid en de clubstructuur af op de vooropgestelde missie, stuurt bij indien nodig en is luisterbereid naar constructieve suggesties van leden, ouders en sympathisanten. 

In elke leeftijdscategorie bepalen we de doelstellingen die we als club wensen te bereiken, en doen we er alles aan om onze clubleden te passioneren en mee te krijgen in ons verhaal.

Al deze clubinspanningen leiden tot één motto:

#oneteam

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

KWK, de Kortrijkse Waterpolo Kring (voorheen KZK Waterpolo) speelt reeds meer dan 20 jaar een dominante rol in het Belgisch Waterpolo. Het eerste team van KWK treedt reeds vele jaren aan in de topklasse van het Belgisch Waterpolo en heeft naast een uitgebreide jeugdwerking ook een zeer gewaardeerde zwem/waterpoloschool voor jongere kinderen.

KWK (toen nog KZK) werd voor het eerst Belgisch kampioen in 1992 en heeft intussen een prijzenkast met maar liefst 10 landstitels en 11 Belgische bekers. Tussen 2005 en 2010 kaapte KWK zowat alle prijzen die er te winnen waren en speelde het verschillende jaren Europees waterpolo. Sedert een paar jaar bouwt KWK intussen aan een nieuwe generatie die stilaan terug wil aanknopen met de successen uit het recente verleden.

Wat is Waterpolo?

Vind je zwemmen leuk en wil je graag een balsport doen? Dan is waterpolo echt een sport voor jou! Waterpolo is een teamsport die ooit ontstaan is als alternatief voor rugby of handbal, maar dan in het water. Het is een combinatie tussen zwemmen en handbal. 
Waterpolo worden niet voor niets door wetenschappers gezien als de meest complete sport van alle Olympische disciplines. Niet alleen de vijf motorische grondeigenschappen: beweeglijkheid, coördinatie, uithouding, kracht en snelheid zijn van belang, maar ook tactisch inzicht, spelintelligentie en vooral teamspirit zijn allemaal noodzakelijke karakteristieken voor een succesvolle waterpolo-speler.

© website powered by Twizzit.com