Nieuws

Bekijk hier een prachtig sfeerbeeld van ons KWK Waterpolo Spurs Team in 1st devisie.

Mechelen moest voor zijn kwartfinale van de beker naar Kortrijk. Kortrijk begon iets terughoudend aan de wedstrijd met een 2-4 na het eerste kwart. ....

Afgelopen zaterdag was een opwindende dag voor de KWK dames, want ze traden voor het eerst aan op verplaatsing in Gent. Hoewel de tegenstander zowel in grootte als in talent een uitdaging bleek, lieten onze 9 KWK dames onder leiding van interim coach Robbe zich niet ontmoedigen. Manon bracht de eer van het team hoog met 2 prachtige doelpunten, en Sarah wist zelfs in de slotfase nog een derde keer te scoren tegen haar ex-ploeg.

Zaterdag 7 oktober trapte onze U13 spelers het seizoen 2023-2024 op gang in het zwembad te Waregem. Alle spelers waren de voorbije weken op training op scherp gezet. De opdracht was duidelijk: falen is geen optie.
Door omstandigheden kon het top-trainers duo Sarah en Gabi niet aanwezig zijn. De coaching was in handen van Liederik die gezien staat van dienst en menig geoogst lof in het verleden alsook het heden als ideale stand -in deze taak op zich nam.

In de strijd tegen Doornik begon Kortrijk zonder de aanwezigheid van Rostamian. De start van de wedstrijd was gelijkopgaand, want na de eerste periode stonden de bordjes op een gelijke stand van 3-3. Maar toen kwamen de KWK-boys in de tweede periode in actie en schakelden ze moeiteloos naar een hogere versnelling, waarbij ze een indrukwekkende reeks van 5 opeenvolgende doelpunten scoorden.

Afgelopen zondag gingen onze U11-spelers vol enthousiasme van start in hun competitie. Het was een ware vuurdoop voor de meesten van hen, en de spanning hing in de lucht als een geladen sfeer.

Kortrijk - Het Lago zwembad in Kortrijk was het toneel van een opwindende waterpolowedstrijd tussen de damesploegen van Kortrijk en Oostende. De avond begon om 18:00 uur met het fluitsignaal voor het opzwemmen, en al snel werd duidelijk dat het een zinderende wedstrijd zou worden.

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

KWK, de Kortrijkse Waterpolo Kring (voorheen KZK Waterpolo) speelt reeds meer dan 20 jaar een dominante rol in het Belgisch Waterpolo. Het eerste team van KWK treedt reeds vele jaren aan in de topklasse van het Belgisch Waterpolo en heeft naast een uitgebreide jeugdwerking ook een zeer gewaardeerde zwem/waterpoloschool voor jongere kinderen.

KWK (toen nog KZK) werd voor het eerst Belgisch kampioen in 1992 en heeft intussen een prijzenkast met maar liefst 10 landstitels en 11 Belgische bekers. Tussen 2005 en 2010 kaapte KWK zowat alle prijzen die er te winnen waren en speelde het verschillende jaren Europees waterpolo. Sedert een paar jaar bouwt KWK intussen aan een nieuwe generatie die stilaan terug wil aanknopen met de successen uit het recente verleden.

Wat is Waterpolo?

Vind je zwemmen leuk en wil je graag een balsport doen? Dan is waterpolo echt een sport voor jou! Waterpolo is een teamsport die ooit ontstaan is als alternatief voor rugby of handbal, maar dan in het water. Het is een combinatie tussen zwemmen en handbal. 
Waterpolo worden niet voor niets door wetenschappers gezien als de meest complete sport van alle Olympische disciplines. Niet alleen de vijf motorische grondeigenschappen: beweeglijkheid, coördinatie, uithouding, kracht en snelheid zijn van belang, maar ook tactisch inzicht, spelintelligentie en vooral teamspirit zijn allemaal noodzakelijke karakteristieken voor een succesvolle waterpolo-speler.

© website powered by Twizzit.com