Nieuws

Kracht, explosiviteit, uithouding, techniek, motoriek en tactiek zijn skills en vaardigheden die waterpolo typeren. Waterpolo is zonder discussie de meest complete van alle Olympische sporten. KWK wil al deze specifieke skills en vaardigheden, maar ook alle hiermee verbonden kernwaarden, doorgeven aan zijn leden, hun ouders, familie, vrienden en supporters.

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

KWK, de Kortrijkse Waterpolo Kring (voorheen KZK Waterpolo) speelt reeds meer dan 20 jaar een dominante rol in het Belgisch Waterpolo. Het eerste team van KWK treedt reeds vele jaren aan in de topklasse van het Belgisch Waterpolo en heeft naast een uitgebreide jeugdwerking ook een zeer gewaardeerde zwem/waterpoloschool voor jongere kinderen.

KWK (toen nog KZK) werd voor het eerst Belgisch kampioen in 1992 en heeft intussen een prijzenkast met maar liefst 10 landstitels en 11 Belgische bekers. Tussen 2005 en 2010 kaapte KWK zowat alle prijzen die er te winnen waren en speelde het verschillende jaren Europees waterpolo. Sedert een paar jaar bouwt KWK intussen aan een nieuwe generatie die stilaan terug wil aanknopen met de successen uit het recente verleden.

Wat is Waterpolo?

Vind je zwemmen leuk en wil je graag een balsport doen? Dan is waterpolo echt een sport voor jou! Waterpolo is een teamsport die ooit ontstaan is als alternatief voor rugby of handbal, maar dan in het water. Het is een combinatie tussen zwemmen en handbal. 
Waterpolo worden niet voor niets door wetenschappers gezien als de meest complete sport van alle Olympische disciplines. Niet alleen de vijf motorische grondeigenschappen: beweeglijkheid, coördinatie, uithouding, kracht en snelheid zijn van belang, maar ook tactisch inzicht, spelintelligentie en vooral teamspirit zijn allemaal noodzakelijke karakteristieken voor een succesvolle waterpolo-speler.

© website powered by Twizzit.com